Ерзурум и Банско ще работят по туристически и енергийни проекти

В Ерзурум бяха проведени разговори с кмета на общината

Турската община Ерзурум и Банско ще работят заедно в енергийно и туристическо отношение 

Работна група, водена от заместник-кмета Ивайло Ръхов, посети турската община Ерзурум на 26-29 август. 

В Ерзурум бяха проведени разговори с кмета на общината, Мехмед Секмен, областния управител Окай Мемиш, както и с главния секретар на Агенцията за развитие на Североизточна Анадола - проф. д-р  Осман Демирдьоген. 

Визитата на работната група е продължение на съществуващия отличен диалог на между двете общини. Във фокуса на разговорите беше реализацията на съвместния проект, стартирал на 15.01.2019 г. Беше проведена и встъпителна среща по проекта, на която бяха обсъдени теми, свързани в предимствата на двете общини в туризма, както и с възможностите за въвеждане на възобновяеми източници на енергия и оптимизиране на разходите в туризма.

Предстои да бъде проведено и проучване на енергийните практики в двете общини за изчисляване на разходите за слънчеви енергийни системи и периода на връщане на инвестициите, които могат да бъдат установени в Ерзурум и Банско.

Това проучване ще определи пригодността на Ерзурум и Банско за инвестиции в слънчевата енергия, дали има такива изследвания в и около региона, както и социално-икономическото положение на регионите.

Това реално би диверсифицирало енергийните източници в двете общини и би довело до оптимизиране на разходите за публичната инфраструктура.

В рамките на проекта предстои да се проведат двустранни ски състезания в Банско и Ерзурум, чиято цел е да се повиши осведомеността на обществеността по отношение на възобновяемата енергия, опазването на околната среда, изчерпването на природните ресурси, зелената среда и повишаване на екологичното самосъзнание сред широка аудитория.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK