Трима ученици от Гоце Делчев получиха пълни стипендии за обучение в космически лагер

Снимка: Първо ОУ - Гоце Делчев

И тази година ученици от Гоце Делчев са победители в конкурса Space Camp Turkey. Това са петокласничката Александра Цанова и седмокласникът Антъни Атанасов – и двамата от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“. Това училище е завършила и Катерина Кръстилова – също удостоена с пълна стипендия за едноседмично обучение в  учебно – тренировъчен космически лагер в Измир.

В програмата имат право да участват деца и младежи от 9 до 15 години, които владеят английски език, тъй като обучението се провежда изцяло на този език. Кандидатите се конкурират помежду си чрез представените от тях есета и видеоесета на определени теми. Тази година те бяха: „Промени ли NASA света за 60 години?“, „Екзопланетите – нови светове“ и „Изненада! Аз съм извънземно!“

В космическия лагер се използват съвременни технологии в областта на астрономията, роботиката, астрофизиката и биологията. Целта на този център е да мотивира млади хора от цял свят да се развиват в областта на науката, математиката и технологиите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK