Обяснение от ВиК-Дупница, за водната криза поиска кметът

Снимки: Община Дупница

Причина за това стана авария, оставила дупничани без вода в продължение на 5 дни

Обяснение от ръководството на ВиК-Дупница, във връзка със създалата се ситуация от преди дни е изискал на срещата вчера, кметът на общината инж. Методи Чимев. Той имаше среща с Управителя на водното дружество и екипа му, на която е обсъждан проблемът, който остави градът и някои села без вода за дълги периоди от време по време на тежката авария, възникнала в района на "Дренски рид".

"Аварията бе огромна, това го разбирам. Няма застраховка, че няма да се появи нова такава във всеки един момент. Но не разбрах защо при създалата се кризисна ситуация не бе организирано веднага водоподаване от резервни източници.

ВиК трябва и са длъжни да имат такава организация, която за мое, както и за съжаление на жителите, не бе направена веднага. Разпоредих незабавно да започнат рехабилитация на помпена станция "Таушаница", за да избегнем в бъдеще подобни ситуации. Очаквам подробния доклад от ВиК в следващите дни", категоричен бе инж. Чимев.

Припомняме, че Община Дупница изготви през миналата година проект за реконструкция на помпената станция в квартал „Таушаница“, който трябва да реши генерално проблема с безводието в града и част от селата.

Проектът, който е на стойност около 500 000 лв включва и изграждане на нов напорен водопровод от помпена станция „Таушаница“ до разпределителната шахта „Дренски рид“. Една от целите е помпата да стане по-мощна, а тръбите на водопровода да бъдат с диаметър ф200 , тъй като в момента са едва ф80, което затруднява този процес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK