ВиК управителят призова партиите да не си правят пиар с цената на водата

Инж. Росица Димитрова - управител на ВиК - Благоевград, снимка: Infomreja.bg, архив

Димитрова: Цената на водата в Разлог няма да се променя

Управителят на ВиК – Благоевград, инж. Росица Димитрова, призова партиите и кандидатите за кметове в битката през октомври да не „злоупотребяват“ с темата за цената на водата в Пиринско.

Водата е природен ресурс, който е добре да се цени и опазва. Но водата е и услуга, за която трябва да се плаща. Още повече, че касае живота и здравето на хиляди хора, започва изявлението си Димитрова, което бе разпространено до всички медии.

Призовавам всички партии и кандидати за кметове и общински съветници да не „посягат“ с нечисти мисли към проблемите на водата, казва Димитрова.

Управителят визира проблемът с цената на водата в Разлог, заради който множество градажни проведоха протести на пътя за Гоце Делчев.

Преди време бе инициирано обществено обсъждане в града, в което участва Димитрова заедно с кмета на Разлог и председателя на Общинския съвет.

Целта бе разяснителна как се формира цената на водата, кой я определя, като бе проведена дискусия с граждани.

„Масово в община Разлог се „внушава“ на възрастните хора и на семействата, че цената на услугата „доставяне на питейна вода“ ще скочи, което е политическа манипулация.

С Решение № Ц-20 от 28.12.2018 г. на Комисията за енергийно и водно регулиране  е одобрена цена на услугата „доставяне на питейна вода“, като за цялата територия обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград тя е еднаква и в момента е в размер на 1,264 лв. без ДДС. Цените на предоставяните услуги са в сила от 01.01.2019 г.

Прилаганата цена на територията на община Разлог е същата както и в останалите обслужвани от дружеството общини и възлиза на 1,264 лв. без ДДС. Всички други внушения за различна цена са сериозни манипулации“, обясни Димитрова.

Доброто водоснабдяване е добро стопанисване, добри технологии, съвременни съоръжения и добра услуга, за която гарантираме, заключва управителят на водното дружество.

Категоричността обаче остава: Действащата цена на услугата „Доставяне на питейна вода“ в Разлог е 1,264 лева без ДДС и тя няма да се променя.

Пълният текст на петицията вижте тук:

Призовавам да не се прави политика с водата на гърба на хората, тя няма цвят.

Водата е природен ресурс, който е добре да се цени и опазва. Но водата е и услуга, за която трябва да се плаща. Още повече, че касае живота и здравето на хиляди хора.

Призовавам всички партии и кандидати за кметове и общински съветници да не „посягат“ с нечисти мисли към проблемите на водата.

Масово в община Разлог се „внушава“ на възрастните хора и на семействата, че цената на услугата „доставяне на питейна вода“ ще скочи, което е политическа манипулация.

С Решение № Ц-20 от 28.12.2018 г. на Комисията за енергийно и водно регулиране е одобрена цена на услугата „доставяне на питейна вода“, като за цялата територия обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград тя е еднаква и в момента е в размер на 1,264 лв. без ДДС. Цените на предоставяните услуги са в сила от 01.01.2019 г. Прилаганата цена на територията на община Разлог е същата както и в останалите обслужвани от дружеството общини и възлиза на 1,264 лв. без ДДС. Всички други внушения за различна цена са сериозни манипулации.

Доброто водоснабдяване е добро стопанисване, добри технологии, съвременни съоръжения и добра услуга, за която гарантираме.

С уважение,

Инж. Росица Димитрова,

Управител на ВиК Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Плешо 218:30 - 29.07.2019
А какво ще кажете за незаконното сградно отклонение на депутата Александър Мацурев в Банско? Крадец на вода не го интересува какво цена плащат нормалните хора.
Плешо18:29 - 29.07.2019
А какво ще кажете за незаконното странно отклонение на депутата Александър Мацурев в Банско? Крадец на вода не го интересува какво цена плащат нормалните хора.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK