Петрич излиза от Асоциацията по ВиК - Благоевград

Снимка: Община Петрич

29 съветници подкрепиха излизането от Асоциацията

С мнозинства съветниците приеха община Петрич да излезе от Асоциацията по ВиК в област Благоевград.

По това предложение само един съветник – Росен Срадков гласува „въздържал“, 29 съветници подкрепиха излизането от Асоциацията по ВиК в област Благоевград от 01.01.2020 г.

Съветниците на Петрич приеха днес и нов Правилник за организация и дейността на ОбС, в който са вписани и девет Постоянни комисии, които ще работят през мандата.

И в новия Правилник е записано, че група в ОбС ще могат да сформират минимум два съветници. По 5 мин. ще имат право да се изказват гражданите, за 20 мин.

Ще поставят своите въпроси към кмета и неговия екип съветниците. Съветник ще трябва да депозирана свое питане писмено до кмета три дни по-рано, ако иска отговор на предстоящо заседание.

Девет ще бъдат постоянните комисии, чиито състав и председатели вече са утвърдени с решение от днес. Мария Кусимитрева беше избрана за вр. и.д. управител на ОФ „Обредна дейност“ ЕООД до провеждането на конкурс и обявяване на решение за избран управител.

Председателят Георги Тренчев ще представлява ОбС в Общото събрание на НСОРБ. Янко Стоянов от ГЕРБ положи клетва днес като съветник на мястото на оттеглилия се Живко Коемджиев.

С решение от днес обект „Хераклея Синтика“ ще се нарича - Археологически парк „Античен град Хераклея Синтика“ с прилежащи некрополи. Промяната се налага, заради кандидатстване за финансиране по ОП „Региони в растеж“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK