ВиК пуска на пазара своя трапезна вода

снимка: infomreja.bg

Нова трапезна вода се очаква на пазара в Пиринско до месеци. Изворната напитка ще бутилира ВиК - Благоевград. Логото на водното дружество ще краси етикетите. Водата ще се черпи от извор "Калугерица" в землището на Разлог, като вкусовите й качества ще остават непроменени с дни, коментира на пресконференция управителят на ВиК Божидар Спасов.

Над 60 % от водопроводната мрежа в региона все още е с етернитови тръби, които освен че са амортизирани, са и канцерогенни. Подмяната им е наложителна и не търпи отлагане, за да отговорим на европейските изисквания, каза управителят на дружеството.  

С решение на съветниците на днешната сесия се даде ход на изграждането на нов водопровод в благоевградските села Рилци и Бело поле. Действията по строителството се ускоряват заради активиралото се свлачище на главен път Е-79, обясни Божидар Спасов.

По думите му ВиК-Благоевград е започнало мащабна строително-ремонтна дейност по водопроводната и канализационна мрежа в цялата област. През следващата седмица стартира реконструкцията на ВиК мрежата в Разлог, а веднага след това и в Банско. 1 800 000 лв. са заложени в тазгодишната инвестиционна програма на благоевградското водно дружество.

Дейността на дружеството вече е международно призната с два сертификата за качество - за опазване на околната среда и за осигурени безопасни условия на труд, похвали се Спасов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd