ВиК-Благоевград спечели първа награда в категорията “Воден сектор“ на „Зелените оскари“

Снимки: ВиК - Благоевград

С отличието си от Конкурса дружеството получи признание за екологичната си политика и управление

„Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – Благоевград спечели първа награда в категорията „Воден сектор“ в Седмия национален конкурс на b2b Media „Най-зелените компании в България“. Събитието се проведе миналата вечер, на 5-и юни, във Френския институт в София. 

„За нас е чест и удоволствие, че спечелихме пПърво място в нашата категория на конкурса „Най-зелените компании в България“. Изключително важно да се покаже това, което се прави във връзка с опазването на околната среда и един от най-ценните ни ресурси – водата“ -– сподели Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – Благоевград. 

„Имаме отношение към всяка капка и се опитваме да достигнем до нашите най-малки потребители, защото ясно осъзнаваме, че децата са бъдещето на нашата страна и в тях са нашите надежди“, допълни Димитрова. 

Според нея не е важно само да се пречиства природната вода и тя да отива с добри показатели до всички потребители. Важно е какво се случва и след това – а именно, когато употребим водата, тя да се върне с добри качества обратно в природата. Така се поддържа балансът.

През последната една година водното дружество в Благоевград е осъществило няколко екологични и социалнозначими инициативи. Една от тях е засаждането на 60 млади дръвчета по повод 60-годишния юбилей на ВиК през 2017 г.

„Те символизират това, че отстояваме във времето нашите позиции, въпреки че сме държавна компания. Наша мисия и цел е да работим за бъдещите поколения“, е категорична Росица Димитрова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK