"ВиК"-Благоевград с над 2 милиона дългове

снимка: infomreja.bg, архив

От положителен баланс за 2012 г. и печалба от 1 000 000 лева, към настоящия момент "Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Благоевград има натрупани над 2 милиона лева задължения към държавата и доставчици, съобщиха от ръководството на дружеството.

"Финансовото състояние на дружеството буди тревога, по-важното обаче е, че е в ход програма за стабилизиране на компанията", заяви новоназначеният управител инж. Росица Димитрова.

От водното дружество извършват прецизен анализ на дълговете към "ВиК - Благоевград, както и на технологичната ефективност, състоянието на техническия парк и кадровата обезпеченост.

Щатният състав е от 540 служители и работници, което надвишава нуждите на дружеството, смятат от ръководството.

Според управителя Росица Димитрова, в продължение на години не са правени достатъчно инвестиции в обучение и професионална квалификация на  работещите, като намеренията са това да се промени.

"Разработваме иновативна система за комуникация с потребителите, целяща подобряване качеството на услугите и  улесняване на достъпа до информация. Предвиждаме и дискусии в  районите и населените места, където  има концентрация на авариите, причина за които най-вече е амортизираната мрежа", каза още Димитрова.

От 18 часа тази вечер ще се проведе работна среща между управителя на водното дружество и Инициативен комитет на живеещите в района на джамията и НХГ “Св.св.Кирил и Методий” във връзка с честите аварии в квартала, причина за които е амортизираната етернитова водопроводна мрежа.

 

КОМЕНТАРИ

0718:59 - 29.09.2014
Сега да кажат публично как са натрупани тия дългове
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK