Дрогиран и пиян, 30-годишен водач от Първомай допусна ПТП

Снимка: Infomreja.bg

Конска каруца блъсна 87-годишна жена в Белица

Около 22.00 часа на 10-и април служители на РУ - Петрич, установили водач на лек автомобил „Ауди“, който поради неосигуряване на достатъчно разстояние с друго МПС допуснал пътнотранспортно произшествие.

Инцидентът е станал между селата Първомой и Долна Рибница.

Проверка с технически средства е усановила, че 30 – годишният водач от село Първомай е управлявал автомобила след употреба на алкохол – 2, 02 промила, и кокаин.

На водача, който е задържан в РУ - Петрич, е издаден талон за медицинско изследване.

Уведомена е прокуратурата.

По-рано през деня - около 11.00 часа, в Белица 28 – годишен водач на конска каруца блъснал движеща се по улица 87 – годишна пешеходка от същия град.

В резултат на ПТП-то пешеходката е получила охлузни рани. Прегледана е в МБАЛ – Разлог, и е настанена за наблюдение, без опасност за живота.

На водача е съставен акт за нарушение по ЗДвП.

На следващия ден около 14.40 часа в РУ - Разлог, е получен сигнал от 30 – годишна жителка на село Долно Драглище, която съобщила, че неизвестен водач на лек автомобил е катастрофирал, като се е ударил в портата на жилището и в селото.

След инцидента водачът е напуснал местопроизшествието в неизвестна посока.

Изпратеният автопатрул е извършил оглед на място и е установил, че автомобилът, с който е допуснато ПТП-то, е марка „Опел“, но е бил с поставени регистрационни табели за друг автомобил.

След проведени незабавни мероприятия е установен и задържан водачът – 21 годишен неправоспособен от село Годлево, община Разлог.

Направеният тест за наличие на алкохол е положителен – 2, 15 промила.

Уведомена е прокуратурата в Разлог, образувано е досъдебно производство по чл. 345,ал. 1 от НК.

Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK