ВиК – Благоевград, презентира мобилната лаборатория пред водни дружества от цялата страна

Снимки: ВиК - Благоевград

Презентацията бе разделена в две части – теоретична и практическа

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, представи новата Мобилна лаборатория за обследване на водопроводи и откриване на скрити течове пред специалисти към водни дружества от различни точки на България.

По време на среща-семинар, организиран на територията на гр. Банско, участниците имаха възможност да се запознаят с принципа на работа и спецификите на камерите за детайлна инспекция на водопроводната мрежа, с които ВиК – Благоевград, разполага.

В инициативата взеха участие представители на ВиК оператори от областите Смолян, Силистра, Русе, Плевен, Бургас, Кърджали.

Презентацията бе разделена в две части – теоретична и практическа.

Целта на срещата бе представяне и заимстване на добри практики, с цел повишаване качеството на услугата, достигаща до крайния потребител.

Мобилната лаборатория, която вече е въведена в експлоатация от ВиК – Благоевград, позволява специалистите да добият представа за състоянието на мрежата в реален момент, да бъде установен евентуален проблем, както и същият да бъде отстранен своевременно.

Освен това, чрез специалните камери, които регистрират картина и звук, е възможно да бъдат открити нерегламентирани отклонения към обекти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK