20 човека спряха движението пред дирекцията на полицията в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Вял протест пред сградата на дирекцията на МВР в Благоевград.

Около 20 човека се събраха и демонстративно се разходиха по пешеходната пътека пред полицията, спирайки за кратко движението.

Чуха се и възгласи „Оставка!“.

От вътрешната страна на полицията пък цивилен снимаше с камера протестиращите.

Причината за недоволството на гражданите е „полицейският произвол“.

„Сами видяхте, че последният протест беше превзет тотално от полицията. Ние сме като водата – бавно и настоятелно ще дълбаем скалата – скалата е това правителство, което ще отиде в канала. Тези,които трябва да пазят престъпниците, идват и пазят мирните граждани, които протестират. Ние видяхме 250 полицаи на предния протест, а хората в селата цяло лято пищят, че ги обират. Къде са тези полицаи тогава, защо не защитават гражданите. Ако получа аз протокол, ще съдя държавата в Страсбург. Идеята на полицията е да страхува гражданите, да ги накарат да не протестират. Полицаите влияят по всякакви начини – звънят на роднини, в работата“, каза Калоян Ханджийски, който бе част от събралото се малцинство.

В рамките на 10 мин. гражданите се разхождаха със знамена в ръка по пешеходната пътека. Междувременно полицаи отбиха движението от ул. „Владо Черноземски“, за да не се получават задръствания.

Според протестиращите в държавата цари полицещина и липсва демокрацията.

ОЩЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

ВИДЕО 2

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK