Вигенин: Кабинетът руши държавността с масовите чистки в администрацията

снимки: БСП

Народният представител представи пред журналисти в парламента уволнени хора от област Благоевград

„Правителството руши държавността с масовите чистки в администрацията“, това заяви народният представител от Благоевградска област Кристиан Вигенин.

По негова инициатива в Народното събрание беше организирана пресконференция, в която взеха участие уволнени хора от цялата област.

Той остро разкритикува действията на сегашното правителство като обяви, че в списъците с уволнени има десетки имена и се прави повсеместна чистка на всички нива в изнесените звена на държавната администрация.

Народният представител обясни, че става дума за много човешки съдби.

„Това са хора, които са вършили съвестно, честно и достойно своята работа и са защитавали обществения интерес“, категоричен бе Вигенин.

Той заяви, че дава трибуна на тези хора, за да може съдбите им и техните гласове да достигнат до всички, чрез медиите, защото само така ще се обърне сериозно внимание на масовите уволнения в администрацията.

Кристиан Вигенин заяви, че министърът на здравеопазването е най-лошият пример в това отношение.

„От парламентарната трибуна здравният министър заяви, че ще направи всичко „на ръба на правото и отвъд правото“, за да не допусне хора като д-р Владимир Пандев да управляват болници. Това е недопустимо в една правова държава с претенции върховенството на закона да е основен принцип“, категоричен бе народният представител.

Освен бившия директор на МБАЛ-Благоевград д-р Пандев, към журналиститите се обърнаха Юлия Янчева, бивш директор на Областна инспекция по труда и Пламен Ботев, бивш директор на ВиК в Разлог.

Янчева коментира, че само седем месеца след назначаването си, при спечелен от нея конкурс, е била освободена, а на нейно място е назначен пенсиониран служител.

Пламен Ботев допълни, че за една година е решил нерешени с години проблеми в общината, за което е получил много благодарствени писма от гражданите, а след това е бил уволнен.

„Ще търся справедливост и защита на всички, които са били освободени по недостоен начин, без мотиви и в противоречие със закона“, подчерта Кристиан Вигенин.

 

снимки: БСП

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK