Виетнамският посланик на двудневна визита в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Извънредният и пълномощен посланик на Република Виетнам Негово Превъзходителство Ле Дък Лиу от снощи е на двудневно посещение в община Гоце Делчев.

Пред общинската администрация посланик Ле Дък Лиу, търговският аташе Нгуен Тхай Хоа и придружаващите ги от българска страна Веселин Кошев – председател на Европейско движение за пряка демокрация и президент на Алианс България – Франция  Елзас 2012 г., и Митко Димитров – съпрезидент на Българския  строителен търговски консорциум, бяха посрещнати от кмета Владимир Москов, с когото проведоха кратка опознавателна среща.

На нея бе уточнена програмата за поисканите от виетнамската делегация работни срещи с ръководството на кметската администрация, с бизнеса и с предприемачи от Гоце Делчев.

От 10 часа тази сутрин в залата на Общинския съвет дипломатическата делегация се срещна с представители на местния бизнес. Дискутирани бяха възможностите за оказване на помощ и съдействие от страна на Община Гоце Делчев за по-добро икономическо развитие.

В рамките на визитата си в Гоце Делчев Ле Дък Лиу посети три от големите производствени предприятия „Пиринтекс”, „Пиринпласт” и „Наталия ММ“.

Гостите разгледаха и някои от култулно-историческите забележителности в района, запознаха се и с възможностите за сътрудничество в туризма и туристическия обмен.

Основната цел на посещението на посланика на Република Виетнам в община Гоце Делчев е проучване и обсъждане с ръководството на администрацията и бизнес възможностите за бъдещо сътрудничество в областта на икономиката.

Посланикът Лиу не скри, че големият му интерес към Гоце Делчев е свързан и с това, че той е роден град на президента Росен Плевнелиев, като още с пристигането си той сподели, че е очарован от тишината, добре подредения и красив град и чистия въздух.

По идея на посланик Ле Дък Лиу на днешните работни срещи бяха обсъдени възможностите създаване на производствени предприятия иза изнасяне на производства от Виетнам в България и по-специално в Гоце Делчев. Той сподели и предложението си за побратимяване на Гоце Делчев с град във Виетнам с добре развита икономика, който да бъде в помощ на община Гоце Делчев и като инвестиции, и като осигуряване на заетост.

Посланикът на Виетнам Ле Дък Лиу е отскоро в България. Той е един от първите посланици, който организира подписването на изключително важни за България спогодби с Министерството на финансите за инвестиции и икономическо сътрудничество между двете страни.

В последните години Република Виетнам направи огромен скок по отношение на икономическия си растеж, с който се доближи до големите и развити световни икономики.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

до умния10:25 - 16.01.2013
Коя точно "международна икономическа справка" си чел? Нещо много аматьорски звучиш за четящ такава информация. Висок растеж обикновено означава ниска база, а за Виетнам това е точно така. Ммм... не си умен!
умен18:14 - 14.01.2013
Когато правите коментари, можете да надникнете преди това в международните икономически справки или Гугъл, за да се информирате, че в последните 2-3 години Виетнам е най-бързо развиващата се икономика на Далечния Изток. Така че всезнайковци четете повече за да знаете. А колкото до Ролманчо, не е лошо да проверите колко работни места дава на "роцъфтяващата Ви икономика". И давате ли си сметка, какво е да изградиш и да подържаш едно европейско предприятие в един малък град. Хубав ден, всезнайковци!
i az12:32 - 14.01.2013
Представете си- "изнасяне на производства от Виетнам в България", най-вероятно високотехнологични. Например за платненки, тениски, галоши или пък селскостопански- ориз и тръстика. Или пък в красивия и тих градец са се навъдили доста кученца и това посещение е част от решението на екопроблема.
до Димитър17:09 - 13.01.2013
Няма за какво да се извинявам защото точно това имам предвид.Благодаря за разбирането.

FACEBOOK