Видеонаблюдение в пунктовете за технически прегледи

снимка: Монитор
ДАИ в Кюстендил започна “Big brother” в 13-те лицензирани пунктове за технически МПС прегледи на територията на областта, като от тях 6 са в Дупница, 5 в Кюстендил и 2 в Бобов дол.

Целта е да се предотвратят фиктивните технически прегледи, които досега трудно се установяваха. Пунктовете вече са оборудвани със записващите устройства. Видео-наблюденията дават възможност да се следи качеството на техническите прегледи и да се носи персонална отговорност от всеки член на комисиите.

В ДАИ постъпват сигнали и жалби от граждани за неправомерни преглед на автомобили които са извън България, с видео-наблюдението лесно ще се стане ясно дали това е така, смята директорът на автомобилната инспекция. Най–изправно технически са автобусите и такситата, които на 6-месеца минават на проверки.

Най-чести нарушения са стари и скъсани автомобилни гуми, не само български МПС-та са в неизправност, ДАИ са регистрирали тежкотоварни автомобили от Македония, Гърция, Румъния, Унгария. В областта има регистрирани 241-фирми с международен лиценз, 39-фирми за превоз на товари в страната, 28 за превоз на пътници и 102-лицензирани фирми за таксиметров превоз на пътници, които се проверяват от контролния орган на три години веднъж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK