Вицепрезидентът и посланикът на Великобритания дадоха начало на „Посланик за един ден“

Снимка: Прессекретариат

Момичета от 14 до 18 години ще представят идеите си за развитието на България след кризата с Ковид-19

Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Роб Диксън дадоха начало на новото издание на инициативата „Посланик за един ден“. Противоепидемичната обстановка не позволи провеждането на традиционната пресконференция за обявяване на инициативата, затова вицепрезидентът и посланикът отправиха своите послания към момичетата в цяла България чрез специален видеоклип.

Инициативата, създадена от бившия британския посланик Ема Хопкинс, се провежда за четвърта поредна година с неизменната подкрепа и с участието на вицепрезидента. Благодарение на всички партньори и медиите миналогодишното издание отбеляза рекорд, като успя да достигне до всяко кътче на България и да привлече интереса на голям брой участнички.

Целта на „Посланик за един ден“ е да окуражи момичета от цяла България да изразят своите възгледи по широк спектър от значими за обществото въпроси. „Вдъхновява, провокира, насърчава! „Посланик за един ден“ отваря нови хоризонти за българските момичета, дава им свободата да покажат себе си и своите добри идеи за бъдещето на България. Инициативата създава приятелства, ражда лидери и показва, че успехът се постига с екипна работа“, убедена е вицепрезидентът Йотова.

„Посланик за един ден“ е конкурс за есе за момичета между 14 и 18 години. Тазгодишната тема е „Издръжливост, възстановяване и възобновяване“. Въпросът, по който желаещите ще пишат есе в рамките на 200-250 думи на български или на английски език, е: Ако бяхте посланик за един ден, как щяхте да помогнете на България да се възстанови след пандемията от Ковид-19 и по кои три приоритетни области бихте работили? Крайният срок е 21 януари 2021 г. Повече информация може да бъде открита на ambassadorforaday.com.

„Ние не търсим супер момичета, а оригиналност, позитивност, любопитство, енергия и потенциал. Убедени сме, че момичетата ще имат прекрасно преживяване и ще научат много“, посочва посланик Роб Диксън.

Победителките в конкурса ще имат възможността да работят с посланици и да се запознаят отблизо с тяхната дейност. В инициативата ще участват и няколко български неправителствени организации. Както и през изминалите години, вицепрезидентът също ще работи с победителка в конкурса. Инициативата ще завърши по традиция с голямо събитие в навечерието на Международния ден на жената – 8 март.

„Пандемията и кризата с Ковид-19 не раждат само страхове, напротив – раждат нови възможности. Убедена съм, че вие, момичетата на България, ще намерите отговорите на най-трудните въпроси“, убедена е вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK