Вицепрезидентът: Истинските герои в бяло не обичат прожекторите

Снимки: Прессекретариат

Илияна Йотова почете пред Докторския паметник в София загиналите медици в Руско-турската освободителна война

Героите с белите престилки са всеки ден с нас. Истинските герои в бяло не обичат прожекторите, те са сред своите пациенти. Превърнаха се в нашите герои, с тях свързваме не прокобите и страха от болестта, а надеждата и изцелението. Когато отмине пандемията, не трябва да ги забравяме и аплодисментите за тях трябва да са всеки ден. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред Докторския паметник в София, където участва в традиционното поклонение за загиналите медици в Руско-турската освободителна война, организирано от Българския червен кръст.

Вицепрезидентът поздрави ръководството на БЧК за  смелата и отговорна крачка да  проведе традиционното поклонение пред Докторския паметник, който е единственият паметник в Европа, издигнат в знак на почит към медиците. Илияна Йотова благодари на служителите и доброволците на БЧК, без които няма да се справим в настоящата криза.

„В навечерието на Националния празник на България трябва да си спомним историята, но да мислим и за бъдещето. 3 март е празникът, лишен от политическа конюнктура, близък до сърцето на всеки българин. Венците и цветята ще бъдат положени. Но най-важно е всеки от нас да преживява празника през душата си с почит и памет към онези, които оставиха костите си по българската земя, за да можем днес да говорим на езика си, да имаме вярата си и да отглеждаме свободно следващото поколение на България. 3 март е денят, в който трябва да благодарим на всички, които вървяха заeднo с българския народ по пътя към свободата“, изтъкна вицепрезидентът Йотова.

На традиционното поклонение Илияна Йотова бе придружена от 15-годишната Анастасия Треновска от Плевен – победителката на вицепрезидента в инициативата на британското посолство „Посланик за един ден“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK