Йотова пита защо скриха генерал Мутафчийски

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът иска да знае какво се случва с икономиката, с безработицата

Генерал Венцислав Мутафчийски беше скрит и трябва да видим защо. Този въпрос отправи от ефира на БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е видяла напрежение между него и Бойко Борисов.

Продължаваме да не знаем като общество какво ни чака, подчерта тя. Страх и стрес се насаждаше в българските граждани по всякакъв начин, каза още Йотова. Имаме нужда от отговорите какво става, отсече вицепрезидентът. Щабът си свърши работата достойно, смята Йотова.

Разборът ще бъде направен след последната съдийска свирка, изтъкна тя. Вицепрезидентът иска да знае какво се случва с икономиката, с безработицата. Нямаме стратегия и тактика, по думите й. Разривът в отношенията между президент и премиер идвал от липсата на разговор между двете институции. Заповедите на здравния министър, по думите й, били недоразумение и имали срок на годност три часа. Йотова бе категорична, че хората са спазвали мерките. Добра ли ни е здравната система, попита още тя.

Разум и хладнокръвие иска вицепрезидентът, когато се говори за реформа в здравеопазването. Хората са показали достатъчно разум и дисциплина, въпреки изключенията, по думите й.

За Йотова има много въпроси, които трябва да получат отговор. Опасността от фалити е безспорна, според нея. Не трябва да циклим на едно място, по думите й.

Аплодисментите днес са за медиците, не за здравната система, още по-малко за Министерство на здравеопазването, отчете Илияна Йотова.

Държавата трябва да се върне там, където й е мястото, настоя тя. Румен Радев не е мръднал и на сантиметър от това, което обеща по време на кампанията, подчерта още Йотова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK