Ветровито и сняг утре, температурите до минус 9 градуса

Снимка: Infomreja.bg, архив

През следващото денонощие синоптичната обстановка в страната ще се усложни.

Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. На много места валежите ще са значителни и ще се образува нова снежна покривка. Ще духа силен вятър от изток-североизток, с него ще продължи да нахлува студен въздух и ще има условия за виелици и навявания, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Температурите ще са без съществен дневен ход, от минус 9 до минус 7 градуса в Западна и Централна България до 0 - 5 градуса на места в югозападните райони и по Черноморието, пише БТА.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 0 и 4 градуса. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса. Вълнението на морето ще е 4 - 5 бала.

В планините ще бъде ветровито, студено и с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от изток-югоизток. По високопланинските проходи ще има снежни виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9 градуса, на 2000 метра - около минус 11 градуса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK