Ветко Арабаджиев е в ковид отделение

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът лежи в болница

Бизнесменът Ветко Арабаджиев е приет по спешност в ковид отделение. Той е реанимиран, съобщиха негови близки, цитирани от "24 часа" и пловдивския вестник "Марица". Хотелиерът е със затруднено дишане и опасност за живота.

Бизнесменът лежи в болница, след като последните седмици е с критично завишени стойности на туморни маркери. Поради наличието на много съпътстващи заболявания и рисковата група на възрастта 60+, защитата му многократно е пледирала за условия на самоизолация, поради големия риск от заразяване с Covid-19.

Арабаджиев е вдигнал температура преди седмица. След изследванията, лекуващите лекари установяват завишени стойности на туморните маркери и настъпила инфекция. Лекарите тестват пациента за коронавирус и наличието му се потвърждава. Белите дробове на бизнесмена се оказват сериозно покосени от вируса.

Припомняме, че на 1 април стана ясно, че Маринела Арабаджиева излиза под домашен арест, а съпръгът й Ветко остава в ареста. Тогава решението не беше окончателно.

Съпрузите са подсъдими по дело за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари. Те бяха екстрадирани от Барселона през май 2019 г. по искане на прокуратурата.

Впоследствие на няколко пъти различни съдии отказаха да пуснат Ветко Арабаджиев от ареста. Един от мотивите бе, че обвиненията срещу него не са разколебани и има риск на свобода хотелиерът да се укрие.

Решение за пускане на Маринела Арабаджиева под домашен арест имаше и по-рано и то бе мотивирано със здравословното й състояние, но после тази мярка беше отменена.

На 16 юли 2020 г. съпругата на Ветко Арабаджиев - Маринела, бе върната в ареста./news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK