Пирин се спаси!

Снимка: ОФК "Пирин"

ОФК "Пирин" запази статута си на професионален отбор за сезон 2019-20 г.

„Орлетата“ успяха да победят доста трудно състава на Лудогорец II с минималното 1:0 днес на стадион „Христо Ботев“, с което успяха да задминат отборите на "Несебър" и "Ботев" - Гълъбово.

Двубоят въобще не беше лесен за благоевградчани, които срещнаха сериозен отпор от гостите от Разград, в чийто отбор преобладаваха основно юноши.

Зелените сами направиха мача си труден, след като в края на първата част Благов пропусна да реализира дузпа, изработена от Петров. Нервност и припряност пред гола изиграха лоша шега за пиринци, като в края на мача се наложи в игра да влиза и изкаралият неприятно заболяване наскоро Владислав Златинов.

Имено той реализира втора дузпа, отсъдена за нарушение срещу Веселин Любомиров в 83-та минута.

Така момчетата на старши треньора Иван Стойчев изпълниха мисията, която преди около месец-два изглеждаше почти невъзможна, запазвайки и честта на югозападния футбол, който ще има поне един представител при професионалистите и през следващия сезон.

С тези три точки ОФК "Пирин" прати "Несебър" в аматьорския футбол, заедно с "Добруджа".

Пиринци ще тренират още веднъж през следващата седмица и след това излизат в почивка до средата на юни. Очаква се новото първенство на Втора лига да започне на 20.07.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK