Веселин Димитров със световна отборна титла на Шобу ипон

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

Възпитаникът на карате клуб „Шурикен” Веселин Димитров стана световен шампион по карате – стил Шобу ипон. В състава на българския национален отбор, кюстендилецът спечели 1-во място на световното първенство в Германия. На финала българите победиха по точки тима на Азербайджан.

„Веско е спечелил всичките си срещи в отборното първенство. Това е невероятно”, сподели неговият баща и треньор Емил Димитров. България е представена от 3-ма каратеки в отбора, като сред тях е и преподавателят на Веселин Димитров в Националната спортна академия - Радо Пенов.

В индивидуалната надпревара в категория 68 кг Веско Димитров постигна две победи за по 15 секунди и отстъпи на 1/4-финалите от представителя на Германия, който стана световен шампион.

„Регламентът позволява фул контакт, като побеждава състезателят спечелил първи 2 точки, с удар в тялото или главата. От две седмици новата Световна карате федерация по Шобу ипон получи лиценз и Министерството на спорта ще награди със 6 хил. лв. шампионската титла.

Веселин Димитров е Спортист №1 на Кюстендил за 2008 г. в анкетата на Дарик радио и Община Кюстендил. Тази година бе абитуриент в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт и вече е студент, със специалност карате в НСА.

Успешно представяне на Антония Станкова и Марко Станоевич ще се очаква от световното първенство по карате До за юноши, младежи и девойки в Малайзия. Двамата каратеки от клуб „Дарис”  отпътуваха за Азия в понеделник. Те се подготвят от треньора Борислав Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK