Веселин Димитров: Като завърша НСА искам да работя в Кюстендил с децата

Веселин Димитров /вдясно/, снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

19-годишният състезател на карате клуб „Шурикен” Веселин Димитров е приет за студент в Националната спортна академия, специалност – треньор. Национален състезател по карате. Европейски шампион. Най-титулуваният каратек в клуба е носител на приза „Спортист № 1 на Кюстендил” за 2008 г. Тази година завърши Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев”.

 

- Веско, поздравления! Вече си приет за студент в НСА. Доволен ли си от избора да избереш треньорски профил?

 

- Да! Искам след завършването да работя като треньор, с децата. В НСА има и други бивши състезатели на „Шурикен” – Антон Васев и Пламен Кирилов.

 

- На колко години влезе в залата по карате? Старши треньорът на клуб „Шурикен” Емил Димитров е твой баща. Негова ли бе последната дума да тренираш карате?

 

- Бях 4-годишен и с нетърпение очаквах часовете за тренировка. Баща ми не се е налагал, стана естествено... Тренирах и малко футбол.

 

- Спомняш ли с първото състезание?

 

- В София, през 1999 г. на републиканско първенство станах 1-ви на „ката”. Много се вълнувах! През тези 15 години състезания по карате, няма да забравя и Европейския шампионат в Швейцария, когато се класирах на 1-во място. Бях първият българин, който печели медал от това състезание. Невероятен момент, който трябва да изпита всеки спортист. Колегите от националния отбор ме изненадаха, когато започнаха да ме хвърлят нагоре... Вълнуващ момент.

 

- Кога те включиха в националния отбор?

 

- Бях 12-годишен, тогава играех само „ката”, заради годините. На първото ми Балканско първенство /2004 г./ спечелих сребърен медал на „кумите”. Оттогава до момента съм национален състезател.

 

- Коя е любимата ти дисциплина и защо?

 

- „Кумите”, защото е по-атрактивна и тук съм по-добър.

 

- Колко медали си спечелил от състезания през годините и възрастовите групи – деца, юноши, младежи и мъже?

 

- Имам 14 купи, 103 медала и 5 плакета. Подредил съм ги в стаята си.

 

- На кого би подарил най-ценният си медал?

 

- Много хора го заслужават, най-близките ми...

 

- Кой е най-ценният съвет, който си получил от баща си – треньорът Емил Димитров?

 

- Никога да не се предавам и да не се отказвам! И няма – не мога! Всичко е възможно!

 

- Завърши ПГИМ „Йордан Захариев” в Кюстендил. Как преминаха ученическите години?

 

- Чудесно време. Участвах и в спортните мероприятия на училището. Използвам възможността да благодаря на класната ми ръководителка Милка Стоянова, която ни помогна много, на директора Таня Динева и екипът на училището, който винаги се е отнасял към нас с разбиране.

 

- Последните години в клуба водиш и подготвителна група. Харесва ли ти да работиш с деца?

 

- Да, много! Разбирам се с тях. Вече 2 години работя с около 20 деца, като някои от тях вече са републикански шампиони в своята възраст. Много добре се развиват и ще имат успехи в бъдеще – Рикардо Реджепи, Инислав Миленков, Георги Фирков, Йордан Шишков, Радин Тихолов и др. Тези деца имат потенциал за шампиони. След като завърша НСА, искам да се върна в Кюстендил и да работя с групи по карате.

 

Веселин Димитров /вдясно/, снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

гм09:43 - 18.08.2011
Браво Веси, ти си ни гордостта! Обичаме те! Желаем ти здраве и много успехи!
priqtel09:37 - 18.08.2011
Bravo Vesko - ti si nashata gordost!!!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK