Министър Кралев връчи почетни медали на Николай Христов и треньора му за постигнатите успехи на Дефлимпикс

Снимка: личен архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на Николай Христов и треньора му Борислав Иванов за постигнатите успехи на Олимпийски игри за глухи – Дефлимпикс, провели се в турския град Самсун.

23-годишният състезател на КК „Дарис“ завоюва бронз в категория до 75 кг. на „Мъже кумите“, „Оупън мъже кумите“ и „Ката индивидуално“.

В състезанието по карате тогава участваха 120 състезатели от 20 държави. 

България завоюва три бронзови отличия в Турция – на Панайот Димитров (57 кг, борба св. стил), Иван Стоилов (66 кг, борба кл. стил) и Николай Христов (75 кг, карате/кумите). Почетен медал на ММС получи също главният треньор на борбата Денислав Чамишки.

От името на Спортната федерация на глухите в България изпълнителният директор Николай Бозев подари на министър Кралев сувенирен медал на Дефлимпикс, а председателят Николай Николов му благодари за оказаната подкрепа.

Красен Кралев поздрави състезателите и треньорите за достойното представяне. „Медалите не са най-важното нещо в спорта, но винаги е хубаво, когато ги има. По-важно е обаче, че те дават пример на хората с увреден слух и им показват, че спортът е достъпен за тях. Това е начинът да мотивираме повече българи, независимо от здравния им статус, да излязат от къщите си и да бъдат физически активни“, каза министър Кралев.

Той подчерта също, че ММС и федерацията трябва да работят за разширяване на географията на спорта за хора с увреден слух, като бъдат обхванати възможно най-много градове в страната.През тази година ММС финансира подготовката и участието на спортисти с увреден слух на състезания с 550 000 лв.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK