Масов бой след мача на юношите на "Пирин" с "Нефтохимик"

Грозна сцена се разигра след днешния двубой на юношите на "Пирин" с отбора на "Нефтохимик".

След края на мача, завършил 3:3, с гол на домакините, дълбоко в добавеното време, както и с тенденциозно съдийство от бургаския рефер Валентин Железов спрямо благоевградския тим, веднага след последния съдийски сигнал състезателите на орлетата са нападнати от привърженици на Нефтохимик, както и от хора от техния щаб, съобщиха от ОФК "Пирин".

Вследствие на нападението, няколко състезатели на "Пирин" са пострадали и имат различни наранявания. Момчетата са добре, без опасност за живота, но с външни последствия. Утре ще им бъде направен по-обстоен медицински преглед, информираха още от клуба.

Днешният двубой бе за юноши до 19 г. от първенството на Елитна група U19 на България.

Ръководството на ОФК "Пирин" призовава за най-строги мерки и безкомпромисност при взимането на решенията спрямо клуба домакин ФК "Нефтохимик" Бургас, както и за бързо разкриване на извършителите на побоя над юношите на благоевградския клуб.

Пострадалите футболисти на ОФК "Пирин" са получили първа помощ и ще си извадят официални медицински за нараняванията, които са получили.

Със своя позиция излезе и ръководството на "Нефтохимик", която гласи: "Нашият отбор водеше в резултата с 2:0, заради което футболистите на гостуващия отбор демонстрираха арогантно и обидно отношение към футболистите на "Нефтохимик". Използваха се оскърбителни епитети, цинични жестове и изключително груб език. Впоследствие "Пирин" намали резултата на 2:1, след което успя  да изравни и да поведе с 3:2.

Въпреки това обидите към нашите футболисти и съдиите не спираха. Заради непристойно поведение от скамейката бе изгонен и треньорът на гостите. Напрежението бе умишлено създадено от отбора на "Пирин", като средство за подобряване на резултата им във футболната среща. В тази атмосфера обаче, "Нефтохимик" съумя да изравни в последната минута, което отключи още по-голяма агресия в гостите.

При новата порция от обиди и цинизми нашите футболисти разбираемо не успяха да запазят самообладание и в центъра на терена състезатели от двата отбора се нахвърлиха един срещу друг. Те бяха разтървани мигновено от охраната и щаба на "Нефтохимик", но последваха провокации към публиката.

Играчите на "Пирин", преминавайки покрай ложата, насочиха вулгарното си отношение към посетителите на мача, към които отправиха неприлични жестове и псувни. Този акт на вербално насилие логично провокира ответна реакция от страна на човек от публиката, който понечи да прибегне към саморазправа, но беше стопиран от охранителите.

Това обаче сложи край на търпението на футболистите на Нефтохимик и се стигна до масов бой между двата отбора. Тук е мястото да отбележим, че в сбиването участваха единствено футболисти и няма истина в медийните публикации, които гласят, че фенове на "Нефтохимик" са нанесли побой върху играчи на "Пирин".

След намесата на всички посетители на стадиона боят беше прекратен и отборите се оттеглиха в съблекалните си. Агресията на играчите на Пирин обаче намери проявление и там и бяха нанесени сериозни материални поражения, в присъствието на треньора им. В пристъпите си на ярост футболистите счупиха пейки, шкафове и врати, а щетите възлизат на близо 1000 лв. За инцидента незабавно са уведомени органите на реда, които снеха показания от всички участници и свидетели.

Нефтохимик остро осъжда поведението на състезателите и треньорския щаб на "Пирин" (Благоевград). Този инцидент дава поводи за размисъл в посока превенция на един немаловажен проблем, а именно агресията по време на футболни срещи. Събитията от днес са показателни, че аморалното поведение сред играчите се проявява когато то е толерирано от техните наставници. Затова ние призоваваме ръководителите и треньорите на всички школи в страната да работят върху спортсменското възпитание на подрастващите футболисти още в най-ранна детска възраст. Само така ще съумеем да се преборим с агресията".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK