Великденски благотворителен базар организират в Дупница

Снимка: Infomreja.bg, архив

Великденски благотворителен базар организира „ГУМ – ДУПНИЦА“ ЕООД съвместно с Община Дупница. Мотото на събитието е “Да възкресим добрината”, а откриването е на 13-и април от 15.30 часа на втория етаж в сградата на търговския обект.

Ще бъдат предоставени безвъзмездно щандове за изработени от деца от различните детски заведения и училища произведения, които ще бъдат изложени и продавани. Изделията на 8 учебни заведения ще бъдат изложени за продан, като  всеки от тях участва със собствено мото и кауза.

6-а детска градина е с мото: "Деца за цветен живот и жива природа". Възпитаниците ще изработят заедно със своите родители предмети, от чиято продажба ще бъдат закупени растителни видове и засадени от децата в двора на детската градина по случай 22 април - Световен ден на Земята.

Детска ясла „Пролет“ е под надслов „Великденско яйце от златно сърчице“, като със средствата от базара ще бъдат закупени нови столчета, за да бъде обновена детската занималня.

ОУ “Христо Ботев“ - село Крайници ще се представи с художествени изделия и великденски сувенири, изработени от учениците. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на ИКТ-продукти за училището.

7-а детска градина „Калина“ е с мото „Калинките на сянка през лятото“, като събраните средства ще бъдат за закупуване чадъри за пясъчниците в двора.

Центърът за обществена подкрепа „За да има щастие в детските очи“ ще участва под мотото "Направи добро на приятел" за събиране на средства за децата от Център за настаняване от семеен тип за изработване на детска занималня на открито в двора на центъра.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца /ЦСРИД/ ще насочи средствата за подобряване на материално-техническата база. Детска градина „Мечта“ ще участва под мотото “Играем, учим, пеем и мечтаем“, а целта е да закупят интерактивни, модерни, дидактични игри.

Детска градина “Слънце“ ще участва под мотото: „Слънцето да грее с топлите лъчи, дворът в детската градина нека озари“. Средствата ще бъдат разходвани за подобряване състоянието на игровата зона в двора.

„Идеята е този базар да се превърне в традиционен. Целта е децата да видят плодовете на своя труд, да ангажираме родителите да стимулират и поощрят малчуганите и в същото време резултатът да бъде видим. Надявам се, повече хора да посетят събитието и да се включат в тази благотворителност. Всеки знае едно детенце как изработва едно изделие и колко любов влага в него. Нека да го оценим подобаващо. За да свети слънце в детските очи, нека бъдем щедри, мили и добри“, коментира управителят на ГУМ-Дупница Цветанка Вуковска.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK