Нови 68 положителни проби на коронавирус в област Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Двама души са починали през изминалото денонощие

Нови 68 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалото денонощие. Новозаразените лица са от общините: Дупница – 32, Кюстендил – 18, Бобов дол – 8, Кочериново – 3, Сапарева баня – 3, Рила – 2, Бобошево и Трекляно има по 1 нов случай, съобщават от Областния оперативен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 40 лица. Петима души са на интензивно лечение, като двама от тях са интубирани. Има и 20 пациенти на кислород и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 45 души. Половината пациенти са на кислород, има и четирима души в по-тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 31 пациенти. Седем са в тежко състояние, а 16 души са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Двама души са починали през изминалото денонощие: 75-годишна жена от община Кюстендил и 78-годишна жена от община Бобошево. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK