Петър Паунов: Героите на деня са в болницата в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Апелира да спрат спекулациите, разполагаме с най-добрите специалисти

Героите на деня са в болницата в Кюстендил. Те не са тези, които пишат зад гърба на някого, дават мнение без да имат професионална компетентност и се разхождат по градинките и иронизират, тези които рискуват живота си. Направена е пълна организация за грижата на всеки един човек, води се непрекъсната комуникация с водещите специалисти в България, с ръководството на Инфекциозна клиника към ВМА за всеки един отделен случай. Осигурени са всички необходими медикаменти и респиратори, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

По негови думи здравното заведение разполага с 4-ма пулмолози, директорът на кюстендилската болница и още 1 лекар, които ще бъдат непрекъснато на смени в Гръдното отделение за нуждите на болните от КОВИД – 19.

80 живота още трябва да бъдат спасени към този момент, това са пациенти, настанени в различните отделения на болницата, 6 от тях са с пневмония, но с отрицателни тестове на коронавирус. Те не трябва ли да бъдат лекувани и следени от компетентни хора, попита градоначалникът.

Болницата в Кюстендил разполага с 4-ма анестезиолози, като бройката им е нормална спрямо останалите здравни заведения в страната.

Тримата души, заразени с коронавирус са в стабилно състояние, на други двама се очакват пробите, като те са настанени на отделен етаж. Взети са мерки, за да няма контакт с болните.

Отново апелирам с затопляне на времето да няма струпване на хора в паркове и градинки. В противен случай ще се наложи те да бъдат санкционирани, обяви още Паунов.

75 са поставените под карантина в момента в община Кюстендил. Сред тях е и пулмологът д-р Попов, защото при приема на първия пациент, болен от КОВИД - 19, е бил без защитни облекла. 6 дни от карантината му вече са изтекли, а що се отнася до първия пациент, той е постъпил без симптоми на коронавирус в отделението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK