„Велбъжд” започна подготовка за пролетния сезон

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

35 футболисти на „Велбъжд” се явиха днес в 11.00 ч. на стадион „Осогово” за първа тренировка. През зимната пауза няма напуснали играчи от Кюстендил. Повечето от футболистите са юноши, има и трима нови.

Отец Данаил отслужи водосвет за здраве и успех на футболистите и ръководството на клуба. Президентът на ФК „Велбъжд” Васил Русаков и старши треньорът Юлиян Кръстев поздравиха играчите с Новата 2012 година. Около час отборът направи леко бягане на пистата около терена, заедно с кондиционния треньор Румен Омерски.

С групата бяха и тримата нови футболисти, които ще се пробват в Кюстендил. Николай Петков /вратар/, играл последно в отбор от 4-та дивизия на Германия, юноша на „Литекс”, „Ком-Миньор” /Берковица/ и „Чавдар” /Бяла Слатина/. Ваньо Горчаков е халф, юноша на „Славия” и нападателят Урош Душанич от Ниш, Сърбия.

„Очаквам да дойде защитник от „Банско” и до края на седмицата още двама футболисти от „Миньор” /Перник/. В началото ще заложим на физическата подготовка, а след втората седмица ще тренираме на терена в село Копиловци”, уточни Юлиян Кръстев.

Първата контролна среща на „Велбъжд” е планувана за 21-ви януари, но все още се търси съперник. Договорени са проверки с „Академик” /София/, „Малеш” /Микрево/, „Банско”, „Септември” /Симитли/, дублиращия тим на „Левски” и две контроли с „Марек” /Дупница/.
 

Есенният полусезон „Велбъжд” завърши на 10-то място с 25 точки и голова разлика 22:29. Първи е тимът на „Пирин 2002” /Разлог/ с 44 т. /45:8/, втори - „Перун” /Кресна” с 41 т. /30:8/ и трети – „Оборище” /Панагюрище/ с 38 т. /44:22/.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK