„Велбъжд” започна подготовка за новия сезон с 22-ма футболисти

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Футболистите на „Велбъжд” започнаха подготовка за новото първенство. На първата тренировка в 11.00 часа се явиха 22-ма футболисти, водени от старши треньора Юлиян Кръстев. По традиция, преди да излязат на терена бе извършен водосвет за здраве и успех в съблекалнята.

Отборът ще наблегне на физическата подготовка до неделя, а след това ще проведе едноседмичен лагер на хижа „Осогово”. Първата контрола на „Велбъжд” е насрочена за 30 юли /събота/ със сборен отбор на набор’1975. Засега от ръководството на клуба са уточнили още 5 контроли - с отборите на „Малеш” /Микрево/, „Септември” /Симитли/, „Германея” /Сапарева баня/ и два мача със „Струмска слава” /Радомир/.

„Целите за новото първенство са обиграване на отбора и запазване на статута във „В” група. Нямаме финансовите ресурси за влизане в професионалния футбол, но ще се борим за челно класиране. Искаме повече юноши да играят, като сме запазили гръбнака на отбора от миналата година”, заяви треньорът Юлиян Кръстев.

Петима са новите футболисти, които започнаха тренировка с отбора. Това са 17-годишният нападател Георги Борисов, който идва от „Септември” /София/, 23- годишният нападател Светлин Петров от „Осогово” /Багренци/ и 18-годишният вратар Кристиян Николов от „Миньор” /Перник/. Отново в отбора се завръщат бившите футболисти на „Велбъжд” - Велизар Мирчев, който последно игра в Банско и Ивайло Иванов от „Миньор” /Бобов дол/.

Старши треньорът Юлиян Кръстев заяви, че търсят още един нападател. Илиян Чавдаров вече провежда подготовка с отбора на Калиакра. Кюстендилският тим завърши на 10-то място първенството в Югозападната „В” група.

Най-малките от детско-юношеската школа, родени 1998-2000 г. заминават на лагер на морето с треньора Валентин Казачки. Останалите деца ще се готвят в Кюстендил под ръководството на Красимир Петков.

Спортно-състезателната година във ФК „Велбъжд” се открива официално на 1-ви август. Очаква се в клуба да започнат работа още двама треньори.

„Млади треньори, със свежи идеи, с ентусиазъм, с желанието да се докажат, но ще бъдат подготвени и теоретически и практически”, съобщи директорът на школата Анатоли Бачовски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK