След публикация на ИНФОМРЕЖА: Изхвърлиха боклука от пресечката на две улици в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Ден след публикацията на ИНФОМРЕЖА „Препълнени бобри разнасят смрад на две улици в Кюстендил” боклукът от пресечката на двете улици "Ген. Столетов" и "Асен Златаров" беше извозен от ОП "Чистота".

Интересно е да се знае какво се случи в последващите дни след почистването. Съседи, под прикритие от гъстите клони на дърветата и от близостта с  контейнера от съседната улица „Ген. Столетов”, отново бяха изхвърлили счупени щори и лозови клони, но не в празния контейнер, а направо на земята, по стария си начин.

Вероятно ги затруднява отварянето на контейнера, чиито дръжки заяждат, или да се отърват по-бързо от боклука, за да не ги видят живеещите наблизо. 

За изненада на потърпевшите семейства, след публикацията в ИНФОМРЕЖА и след като беше изринат един вагон с боклук, отново пристигна ОП "Чистота", толкова бързо, колкото никога друг път, и вдигна новоизхвърлените щори, както и клонки с лозови листа.

"Ако това се случва често и не се допускат пропуски за почистване, както в тези 3-4 дни на месец август, ще бъдем безкрайно доволни и без съжаление ще си плащаме таксата смет", коментираха живеещите на ул. „Асен Златаров”.

Подалите сигнала изказват своята благодарност първо на медията ИНФОМРЕЖА, че оповести и направи достояние проблема, а след това и на ОП "Чистота" за бързата им реакция, както и последващата им проверка два дни по-късно.

Дано въпросните недобросъвестни съседи, които подминават своите кофи за боклук от ул. „Ген. Столетов” и изхвърлят неприятните си отпадъци на съседната улица, се засрамят и спрат да оставят отпадъците си направо на земята, под прозорците на живеещите там. 

ИНФОМРЕЖА ще следи по-нататъшното развитие на случая. Дали ОП „Чистота" ще изпълнява задължанията си и в бъдеще като почиства всяка седмица, а не след месец или два.

Семействата обаче, които са подали преди повече от година молба да им се сменят контейнерите тип бобър със старите им обикновени кофи, продължават да чакат някой да им обърне внимание и да изпълни исканията им.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK