„Велбъжд” разнообразява подготовката си с високопланински лагер

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Футболистите на „Велбъжд” днес се качват на подготвителен лагер в Осоговската планина. 25 футболисти ще се настанят в хижа „Осогово”. Паметливи припомнят, че поне от 15-тина години кюстендилският тим не е провеждал подобен лагер в планината. Старши треньорът Юлиян Кръстев каза, че отборът ще има двуразови и триразови тренировки на спортния комплекс „Три буки”.

След петдневна физическа тренировка на футболистите, водена от кондиционния треньор Румен Омерски в събота на стадион „Странджата”, отборът проведе двустранна игра. Изиграха се две полувремена по 30 минути, през които бяха отбелязани 8 гола. На терена излязоха всички налични футболисти, включително и новите, пристигнали на проба.
Още един нападател вече тренира с кюстендилския тим-Благовест Тодоров, юноша на „Левски” и последно играл във „Витоша” /Бистрица/. От началото на подготовката са 17-годишният нападател Георги Борисов, който идва от „Септември” /София/, 23- годишният нападател Светлин Петров от „Осогово” /Багренци/ и 18-годишният вратар Кристиян Николов от „Миньор” /Перник/. Отново в отбора се завърнаха бившите футболисти на „Велбъжд”-Велизар Мирчев, който последно игра в Банско и Ивайло Иванов от „Миньор” /Бобов дол/.

Първата контрола на „Велбъжд” е насрочена за 30 юли със сборен отбор на набор’1975. Засега от ръководството на клуба са уточнили още 5 контроли-с отборите на „Малеш” /Микрево/, „Септември” /Симитли/, „Германея” /Сапарева баня/ и два мача със „Струмска слава” /Радомир/. Кюстендилският тим завърши на 10-то място първенството в Югозападната „В” група. „Най-малките от детско-юношеската школа, родени 1998-2000 г. заминаха на морски лагер с треньора Валентин Казачки. Останалите деца ще се готвят в Кюстендил под ръководството на Красимир Петков. Спортно-състезателната година във ФК „Велбъжд” се открива официално на 1-ви август”, уточни директорът на Детско-юношеската школа на „Велбъжд” Анатоли Бачовски.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK