„Велбъжд” отстъпи на „Хебър” у дома, Бисер Методиев пропуска дузпа

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

"Велбъжд" загуби в първия си домакински мач на стадион „Осогово” от общинския „Хебър” /Пазарджик/ с 2:3. Около 200 зрители наблюдаваха срещата при новата цена за вход от 2 лева. Двубоят премина с много обрати в играта – две дузпи и пет гола. Гостите поведоха в резултата в 30-та минута – 0:1, а малко след това Бисер Методиев изпълни дузпа в 36-та минута, отсъдена за спъване на Кирил Вълов. Вратарят на гостите усети ъгъла и изби. Това може би се оказа и решаващият момент в мача, защото кюстендилци така и не можаха да се отърсят от напрежението да края на полувремето. В 43-та минута и гостите получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар и Христо Спасов не сгреши за 0:2.

През втората част футболистите на „Велбъжд” излязоха по-мобилизирани и на два пъти централните защитници - Иванов и Велинов стреляха с глава, но ударите им минаха над напречната греда. В 72-та минута дейният на терена Кирил Вълов излъга защитник и вратарят на „Хебър” и намали на 1:2. В 79-та минута, след като вратарят на гостите хвана върната му от защитник топка, главният съдия Димитър Буров отсъди непряк свободен удар в наказателното поле и капитанът Ивайло Иванов изравни резултата на 2:2. Минута по - късно, отново той опита да вкара с красива задна ножица, но ударът му мина над гредата. В 81-та минута защита на „Велбъжд” позволи да бъде отбелязан нов гол за крайното 2:3. В края на мача гостите от Пазарджик останаха и с човек по-малко, след като Васил Серов получи втори жълт картон. В състава им се появи бившият играч на „Велбъжд” - Спас Гигов. „Липсваше ни късмет днес”, каза разочарован от резултата старши треньорът Юлиян Кръстев, след края на мача. Срещата пропусна Адриян Бачовски, заради контузия.

„Велбъжд”: Кирил Кирилов, Иво Велинов, Ивайло Иванов-кап., Данаил Иванов, Александър Георгиев, Бисер Методиев, Светлозар Момчилов /46-Светлозар Момчилов/, Георги Желев /68-Мартин Димитров/, Кирил Вълов, Виктор Анастасов /46-Велизар Мирчев/ и Мирослав Петров.

В междинен 3-ти кръг в сряда от първенството на Югозападната „В” група „Велбъжд” гостува на „Септември” в София, които водят в групата след първите два кръга.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK