Вечната приказка за доброто – Йовковата „Боряна”, на благоевградска сцена

Снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

Едно от най-успешните представления в репертоара на ДТ „Никола Вапцаров“ от 2014 година, ще бъде представено тази вечер /30.05./ и утре /31.05./ в Благоевград.

Пепа Манева, в ролята на Боряна, е цветният герой, който ще разкаже приказка за доброто, но този разказ ще е и за войната между любовта и парите, която, уви, има все тъй съвременно звучене.

Именно Боряна спасява Златил (Николай Кимчев) от греха и тъмнината на собствените му страхове – синовете му, кражбата, хората и дори смъртта. Цветното „петно” на сцената – Боряна, внася топлина в един нещастен дом, носи радост и спасява всички. Спасява ги от самите тях, от сивотата, от природата им.

Борбата за духовното извисяване и свобода на човека с материалното му заробване от силата на земното притегляне. Ярки, колоритни, автентични българи разкриват тази жестока драма, като ни докосват до най- дълбоките корени на националния архетип.” Бойко Богданов, режисьор

Постановка и музикална среда БОЙКО БОГДАНОВ

Сценография,костюми и мултимедия ЦВЕТА БОГДАНОВА

УЧАСТВАТ /по автора/: Пепа Манева, Николай Кимчев, Кънчо Кънев, Георги Манев, Илия Павлевчев, Биляна Дилкова, Божана Косева, Андраш Кончалиев, Теодор Куков, Александър Митев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK