Втори протест днес в Благоевград под надслов „За правото на свободен избор“

Снимка: Infomreja.bg

Той е организиран чрез Фейсбук от граждани, включително и ваксинирани

Втори поред за деня протест се провежда в Благоевград. Събитието е под наслов „За правото на свободен избор!“.

Той е организиран чрез Фейсбук от граждани, включително и ваксинирани, които обаче са против ограничаването на правата на хората чрез новите мерки.

Протестът се провежда пред сградата на РЗИ-Благоевград, където по-рано през деня собственици на заведения се срещнаха с директора на Инспекцията – д-р Калоянов, с когото се уговориха, че ще имат търпение до понеделник, когато ще бъдат предоставени безплатни антигенни тестове. С тях персоналът и клиентите ще могат да посещават заведенията.

Васил Димитров – заместник-председател на БАХР, заяви, че разговорът в РЗИ е довел до разбиране, че трябва време за логистика от страна на РЗИ и търпение от страна на собствениците на заведения и персонала им.

По-късно след заседание в здравното министерство стана ясно, че именно до края на седмицата няма да бъдат налагани глоби от РЗИ-тата в страната на работещите заведения, които ще останат свободни за посещение на всички лица, които не притежават зелен сертификат.

На извънреден брифинг в Министерския съвет пък, премиерът Стефан Янев каза, че ще се даде време за подготовка преди влизане в сила на мерките, които официално ще влязат от понеделник. Грешката е била, че мерките са били наложени твърде бързо.

Янев заяви, че Министерски съвет ще компенсира за високите цени на тока фирмите със 110 лв. на мегаватчас.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK