Вечерта на филологията в ЮЗУ с емоции и много знания

Снимка: Биляна Тодорова

Вечерта на филологията завладя факултета на „носителите на словото“ в ЮЗУ.

„Събитието и е, и не е традиционно“, каза гл. ас. д-р Биляна Тодорова.

Преди девет години по инициатива на група студенти се провежда първата Вечер на славистиката, която има още две издания в следващите години.

Тогава основната организация е в ръцете на Дора Солакова, а ас. Тодорова и доц. Падарева, тогава млади асистенти, ѝ помагат активно. Участие са взели доста студенти, както и доста преподаватели, начело с тогавашния декан, ръководителите на катедри и т.н.

„Сега възраждаме тази традиция, като я адаптираме към променената ситуация. Целта е студентите от факултета да се познават добре, да поработят в екип в рамките на игрите, да открият забавната страна на филологията, като учат, докато играят.“

Четири отбора, следени под зоркото око на жури, се състезаваха в няколко задачи езикови, свързани с литературата, решаване на кръстословица, задачи, свързани с познаването на други езици.

Гвоздеят на програмата е играта "Вземи си изпита", прилича на популярното предаване "Стани богат", което сега се завръща на екран. Тази игра е била част и от Вечерите на славистиката.

В журито бяха проф. Стоилов, проф. Панайотова, и проф. Ракьовски, което оцени отборите.

Победата отнесе отбора с капитан Катерина Софкова от трети курс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK