СУ "Никола Вапцаров" в Хаджидимово спечели два проекта по "Еразъм+"

Снимка: СУ-Хаджидимово

И двата проекта са със срок на изпълнение 2 години

С радост от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, съобщават, че за поредна година печелят финансиране за работа по проекти по програма Еразъм+, Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“ – КА229.

От 2010 г. насам училището е работило по 2 проекта от програма „Коменски“ и 2 проекта по „Еразъм +“. През тази учебна година то е спечелило финансиране по 2 нови проекта по европейската програма Еразъм+, проекти само между училища.

И двата проекта са със срок на изпълнение 2 години. Единият от тях е с координатор училище от Гуадалупе (френски департамент), а партньори са Турция, Румъния, Македония, Португалия, както и училището в Хаджидимово, България.

Целта на проекта е да покаже на обществеността, че и училищата в провинциалните и селските райони могат да дадат отлично образование на своите възпитаници. Заглавието на проекта е „Калейдоскоп”.

Вторият проект е с координатор училище в Гърция. Партньорството е между училища от Македония, Португалия, Италия и отново СУ-Хаджидимово - България. Заглавието на проекта е „Да се върнем към игрите”.

Цялата дейност по кандидатстване, подготовка на документацията и кореспонденция с училищата, партньори по проекта и Центъра за развитие на човешки ресурси (ЦРЧР), е в резултат на усилията на Заприна Глушкова – старши учител по български език и литература и френски език в училището.

„Еразъм+“ e eвропейска програма за образование, обучение, младеж и спорт, която стартира през 2014 г. Тя е създадена, за да подкрепя дейностите в сферата на: училищното образование, висшето образование, професионалното образование и обучение, образованието за възрастни, младежкия сектор, като има за цел да изгради стабилни партньорства между образованието и бизнеса за насърчаване на иновациите и конкурентоспособността, насърчава заетостта и поставя акцент върху борбата с младежката безработица.

В България националната структура за управление на европейски образователни програми е Център за развитие на човешки ресурси (ЦРЧР).

Директорът на училището – Вангелия Петрелийска, и координаторът на проекта – Заприна Глушкова, са изключително доволни от този нов успех на училището. Те споделиха, че предстои на 9 октомври подписването на договорите в София – ЦРЧР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK