Ученици от Сандански ще участват в състезанието „Най-добър млад заварчик“

Снимка: Infomreja.bg

За първи път през тази година се провежда състезанието „Най-добър млад заварчик“ от календара на МОН. Това е една от професиите, за която се очаква да има голямо търсене на пазара на труда.

В националния кръг ще участват представители на 8 професионални технически гимназии от Ботевград, Враца, Горна Оряховица, Елхово, Кнежа, Пирдоп, Сандански и Червен бряг.

Състезателите ще демонстрират практически умения за заваряване на листов материал ъглови и челни заваръчни съединения по методите Ръчно електродъгово заваряване (РЕДЗ) и електродъгово заваряване в инертна/активна защитна газова среда с топящ се електрод МИГ/МАГ в различни позиции. Учениците ще представят и Арт инсталация на тема „Съединението прави силата“.

Националният кръг ще се проведе на 13 и 14 април в БГ- Център за заваряване и квалификации ООД, Струна /гр. София, ул. "П. Момчилов" № 4/.

На 14 април /събота/ ще бъде представянето на Арт инсталациите, изработени от учениците. Около обяд се очаква да има подходящи експонати за снимане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK