Общината пое управлението на топлоцентралата в Банско, новият екип започна работа

Снимки: Община Банско

С тържествен водосвет започна работа новият екип на топлинната централа на дървесен чипс в Банско.

След продължителни разговори с банката-кредитор на съоръжението, по предложение на кмета Георги Икономов, Общинският съвет в Банско взе решение централата да премине в управление от общинско дружество за срок от една година. 

„Бъдещето на топлоцентралата беше поставено под въпрос предвид натрупаните загуби от фирмите-оператори на съоръжението. За да обезпечим нормалното протичане на предстоящия отоплителен сезон, при положение, че голяма част от абонатите са общински сгради, се наложи да предприемем тези стъпки”, припомни Икономов.

По време на церемонията той сподели основните приоритети, които е определил за изпълнение от ръководството на централата – нормално протичане на отоплителния сезон, оптимизиране на работата с цел намаляване на загубите и присъединяване на нови абонати.

„Ще намалим таксата за присъединяване, за да направим услугата по-конкурентна. В края на сезона ще анализираме разчетите, за да решим накъде ще се насочим в дългосрочен план по отношение на топлоснабдяването на Банско”, каза още градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK