Васко Кръпката, Петьо от Контрол и Highball дадоха старт на "Рок на реката"

снимки: Община Симитли

В петък вечер жители и гости на Симитли куфяха край Струма на „Рок на реката”. Стотици пяха в един глас с Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, Петьо от Контрол и Highball. А рок ритмите се приплъзваха по бързеите на Струма през цялото Кресненско дефиле.

Още в самото начало градуса на настроението вдигна Петьо от Контрол с изпълнения на най-емблематичните български рок хитове. След Петко екзалтираната публика поеха Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд. Малки и големи рокаджии излязоха на голямата сцена и пяха заедно със звездите вечните български хитове.

7-годишният Роби от София бе дуетната половинка на Васко Кръпката за култовото парче „Фоксваген блус”. 9-годишният Константин пък му акомпанира на барабаните за „Нека има светлина”.

"За една година идеята „Рок на реката” направи голяма крачка. Вече „Рок на реката в Симитли” е разпознаваема марка и в рок-средите. А аз се чувствам като талисман на този фестивал. Аз и още няколко рок-банди точно преди година пробвахме този формат. И взе че се получи. Поздравявам Чачи за инициативата и кмета на общината за организацията и подкрепата. Рок фестивали много, на реката е само тук, в Симитли”, казва Васко Кръпката.

След Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд „Рок на реката” в първата фестивална вечер премина към хард рок и момчетата от Highball.

Лек дъждец освежи публиката на брега на реката точно по средата на първата фестивална вечер, която даде силен старт за събота вечерта със Силует, Данчо Караджов и Сигнал, Светльо Витков и Хиподил, Милена Славова, Севи.

И „Рок на реката Симитли’2013” е под знака на благотворителността. Кутии „Да помогнем на Боби” събират надежда за 20-годишния Борислав Неделчев от село Крупник, който страда от остра бъбречна недостатъчност и се нуждае от средства за трансплантация за да може да продължи пълноценно живота си.

 

снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK