Васко Кръпката облече тениска с надпис „Аз обичам Разлог”

снимки: Община Ралог

„Рок Разлог” събра хиляди почитатели на стойностната музика у нас и за два дни превърна курортния град в музикалната столица на България. На сцената прозвучаха   вечните песни на Васко Кръпката, Б.Т.Р. , Сигнал и Милена. Като всеки рок фестивал, и този не мина без десетки литри бира, вкусни мезета и добро настроение.

В първата фестивална вечер за своите почитатели пяха групите „No Frames”, "Силует", "Сигнал", Васко Кръпката и "Кръпка Блус Бенд". Във втората рок на сцената се качи групата на политолога Евгени Дайнов- „Магистри", както и „G Rock", Милена, Б.Т.Р. Амбицията на организаторите на „Рок Разлог” е събитието да се превърне в традиция, в която среща да си дават стойностната българска музика, нейните създатели и носители.

Много хубаво звучи „Рок Разлог”, който го е измислил да е жив и здрав. Това е истинска класика и аз няма да спра да го повтарям. Важно е, че Разлог има традиция в организирането на фестивали, още преди повече от 10 години се провеждаше фестивалът „Рок Предел”, един много хубав самобитен фестивал, които прерасна в музикалното събитие „Рок Разлог”. Аз се вълнувам като малко дете”, откровен бе Васко Кръпката.

Той и "Кръпка блус Бенд" взривиха публиката с хитовете "Да живее рокендрола", и "Нека бъде светлина". Бурни аплодисменти събраха и момчетата от „Сигнал”, които изпяха любимите на редица поколения българи балади като „Да те жадувам”, „Сбогом”, „Лодка ли е любовта”. Групата представи и песни от новия си албум.

„За нас е прекрасно, че може да свирим тази вечер за хората в Разлог. Изказваме нашата благодарност към организаторите на феста. Похвално е, че рок концертът е достъпен  за хората и няма заплащане. Това е идеалният вариант да се възроди българската духовност, българският рок дух. Рокът е жив и доказателство за това е, че ние вече 33 години не сме слизали от сцената”, каза вокалистът Йордан Караджов.

Кулминацията на втората фестивална вечер бяха момичетата от „G Rock”, които  изпълниха кавъри на рок енд рол. Групата пропътува 600 км, за да се качи на сцената в Разлог, a рано сутринта на следващия ден направиха атрактивна фотосесия  в града. Васко Кръпката се появи на сцената с тениска „Аз обичам Разлог”, а Евгени Дайнов пък не пропусна възможността да пее пред многохилядната публика с кецове, купени от местен магазин. „Това е фестивал за свободни и цивилизовани хора. При първа възможност ще се върнем тук. Българската култура се възроди”, каза популярният политолог.

.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK