„Сребърни крила“ ще разтърсят Симитли за празника на града

Снимки: Община Симитли

Уникалната група от 80-те и 90-те години - "Сребърни крила", ще свири и пее зa настроението на всички гости и приятели за празника на град Симитли.

Празненствата ще бъдат на 8. септември, когато православната църква чества Малка Богородица. Още рано сутринта празникът ще започне с тържествена света литургия в храм “Рождество на Пресвета Богородица” в Симитли. На обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве в двора на храма.

От 18.30 часа е предвидено тържествено шествие, водено от мажоретен състав, на което ще бъде отдадена почит на паметника на падналите за освобождението на Симитли.

Там представители на общинска администрация, общественици и граждани ще положат венци на признателност, ще преклонят глава пред паметта на героите освободители. Веднага след това, след вдигането на знамената на стадион„Септември” в центъра на града, ще започне и музикалната програма.

Поради ремонтните дейности на централната градска част, големият празник на град Симитли ще бъде на стадиона в града.

Участие в програмата ще вземат: Ансамбъл „Веселие” – ръководител Любомир Марянски, Танцов състав към Народно читалище „Св. Климент Охридски-1922” – ръководител Кирил Бельов, Детска певческа група към Народно читалище „Св. Климент Охридски-1922” - ръководител Ели Боянска, Мажоретен състав към Народно читалище „Св. Климент Охридски-1922” - ръководител Калина Марянска, Дискобалет към Народно читалище „Св. Климент Охридски-1922” – ръководител Калина Марянска.

Със свои изпълнения ще се включат още: Мажоретен състав към СУ „Св. св. Кирил и Методий” – ръководител Мария Дюлгерска, Мъжка фолклорна група „Изворите” към Народно читалище „Св. Климент Охридски-1922” и Мъжка певческа група „Веселие”.

Приятелят и любимец на симитличани, Иван Дяков и фолклорната певица Снежина Андреева ще вдигнат градуса на настроението с фолклорните си изпълнения. Хитът в поп музиката - Тита, ще „къса“ всички задръжки за всички тийнейджъри и любители на нейната музика.

Поп-фолк изпълнителката Джена ще огласи стадиона в Симитли с любимите песни на стотици. Веселбата и шоуто са гарантирани, обещават организаторите от община Симитли.

 

КОМЕНТАРИ

Gfs07:43 - 31.08.2018
И от колко часа ще свирят сребърни криле не пише ай майка им кои е писал програмата
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK