Василена Самарова е Бебе на 2012 година

снимка: infomreja.bg, архив

Родената в първата минута на новата 2012 година Василена Василева Самарова е Бебе на годината, съобщи БГНЕС. Днес, за тринайсета поредна година, списание "9 месеца" призира последното бебе, родено на територията на България в последните часове на 31 декември 2011 година, и първото бебе, родено през Новата 2012 година.

Малката Василена се появи на бял свят на 1 януари 2012 година в 00 часа и 01 минути в МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003", Дупница, с помощта на екипа д-р Михаил Ангелов, д-р Емилия Помакова и акушерките Георгиева и Пехливанова. Момиченцето се е родило по естествен път, с тегло 3.25 кг и дължина 47 см.

Василена е от Благоевград, въпреки че проплака за първи път в дупнишката болница. Щастливата майка Ина Треновска и съпругът й Васил Самаров работят на автомивка в града. За никого не е тайна, че благоевградчани предпочитат да раждат в частната клиника в Дупница с управител д-р Ени Лефтеров, където преди около 3 години се премести да работи водещият гинеколог на Благоевград д-р Петър Динов. Той е завеждащ АГ отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски-2003".

Раждането на малката Василена е по естествен път. Тя има сестричка, която е на 2 години и 7 месеца. Освен, че е родена на Васильовден, малката може да се каже, че носи и името на баща си. "Ще бъда много щастлива, ако моята Василена, дошла с името си, една минута след началото на новата година, стане първото българско бебе на 2012," каза пред кореспондента на БГНЕС щастливата 25-годишна майка на 2 януари.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK