Василена Самарова от Благоевград претендира за първото бебе на 2012-та

снимка: infomreja.bg

Василена Самарова от Благоевград, родена обаче в Дупница една минута след настъпването на Новата година, претендира за първото бебе на 2012-та, съобщи БГНЕС. Василена се родила само секунди след настъпването на новата 2012 година, но в медицинските регистри на МБАЛ „Св. Иван Рилски-2003” ООД, като час на раждане е записано 1 минута след полунощ.

Момиченцето, тежащо 3250 грама и дължина 47 сантиметра, е изплакало в ръцете на д-р Михаил Ангелов, който също е от Благоевград и бе уволнен от МБАЛ-Благоевград. Щастливата майка Ина Треновска е от Благоевград, със съпруга й Васил Самаров работят на автомивка в града.

За никого не е тайна, че благоевградчани предпочитат да раждат в частната клиника в Дупница с управител д-р Ени Лефтеров, където преди около 3 години се премести да работи водещият гинеколог на Благоевград д-р Петър Динов. Той е завеждащ АГ отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски-2033”.

Раждането на малката Василена е по естествен път. Тя има сестричка, която е на 2 години и 7 месеца. Освен че е родена на Васильовден, малката може да се каже, че носи и името на баща си.

„Ще бъда много щастлива, ако моята Василена, дошла с името си една минута след началото на новата година, стане първото българско бебе на 2012,” каза пред репортер на БГНЕС щастливата 25-годишна майка.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK