Васил Митов е новият шеф на ОД МВР - Благоевград, Георги Костов оглави полицията в Бургас

Васил Митов, снимка: infomreja.bg, архив

Новината за готвеното назначение на директора на ОД МВР – Благоевград комисар Георги Костов за шеф на бургаската полиция, за която се заговори още в началото на юни, се потвърди.

От днес комисар Костов официално застава начело на дирекцията в морския град. По неофициална информация заповедта на вътрешния министър Цветлин Йовчев му е връчена още на 22 юли.

Новият директор на полицейската дирекция в Бургас ще се настани във ведомственото жилище на МВР в жк „Лазур“, над офисите на Тv-MIX, където живя комисар Красимир Димитров, съобщава Флагман.Бг.

В дирекцията вече са разчистили кабинета на досегашния уволнен директор комисар Милен Димитров, чиято заповед за отстраняване бе окачена на позорната стена във фоайето – пред КПП-то на дежурния.

Георги Костов е бил добре приет и от обкръжението на Бойко-Борисовите хора за поста в Бургас, но въпреки това той се опъвал, защото можел набързо да „изгори“ и да го махнат от системата по подобие на Димитров, пише още Флагман.Бг.

Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Завършил е Висш технически университет гр. София, инженер. Работи в системата на МВР от 1993 година. Стартирал кариерата си в 9-то РУП София като оперативен работник, а от 1998 г. е Началник група "Тежки престъпления" в същото полицейско управление. От 2002 г. до 2009 г. работи в СДВР - сектор "Убийства". От 2009 г. до 2010 г. отново е в 9-то РУП гр. София като Началник сектор "Криминална полиция". От 13.09.2011 г. е временно назначен на длъжност Директор I степен в ОД на МВР - Благоевград.

Мястото на Костов в благоевградската полиция ще заеме временно Васил Митов, досегашен шеф на „Охранителна полиция“.

 

Васил Митов застава временно на мястото на комисар Георги Костов
Комисар Георги Костов
Комисар Георги Костов

КОМЕНТАРИ

ИВО21:20 - 18.08.2014
НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО ЗА КАКВО ДОЙДЕ В БУРГАС ДРУГАРЯТ НА ТРАПЕЗА НА АЛИОСМАН ИМАМОВ И АХМЕД БАШЕВ ОТ ДПС.ДОЙДЕ ЗА ДА ПРАВИ ИЗБОРИ В ПОЛЗА НА ДПС,ЗА ТОВА ГО ИЗПРАТИХА.НЯМА НАЧИН ДА ГО ИЗПРАТИ ЙОВЧЕВ И ДА НЕ ГО ПОДГОТВИ ЗА ДА ЛОБИРА ЗА ДПС.ВАЖНОТО Е ДА НЕ МУ ПОЗВОЛИМ ДА КОМПРОМЕТИРА ИЗБОРИТЕ.
СПАС15:49 - 07.08.2014
"Георги Костов е бил добре приет и от обкръжението на Бойко-Борисовите хора за поста в Бургас, но въпреки това той се опъвал."НЕЩО НЕ СТЕ ИНФОРМИРАНИ.В ОД НА МВР БЛАГОЕВГРАД КОСТОВ ИЗГОНИ ВСИЧКИ КОИТО ИМАХА СИМПАТИИ КЪМ БОРИСОВ И ГЕРБ.НАКАЗА ДИСЦИПЛИНАРНО И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА ТАЗИ ПАРТИЯ.ТОЙ УПРАЖНЕИ СПРЯМО ТЯХ НЕПОСИЛЕН НАТИСК. КОСТОВ Е ВЕРЕН СИН НА ДОГАН И ДПС.ЗА ТОВА ДОЙДЕИ ПРИ НАС В БУРГАС.НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ЛОБИРА ЗА ДПС.НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK