Васил Капланов влиза за постоянно в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Причината е заплаха за убийство на дупничанина Димитър Н.

Васил Капланов остава за постоянно в ареста, след решение на съдията Иван Димитров от Районен съд – Дупница. Причината за решението е, че има опасност Каплата да се укрие или извърши друго престъпление. Срещу него е образувано досъдебно производство за закана за убийство срещу дупничанина Димитър Н. След пост в социална група, Димитър получава заплаха от Каплата, че: „Децата му ще останат сираци“. „Той е в момента с други две висящи производства и смятам, че това е единствената адекватна мярка. През 2013 година е съден за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това производство е било прекратено и сега се изискаха всички дела, по които той е бил обвиняем“, коментира прокирурът по делото А. Стоева. Тя каза, че комуникацията между Капланов и Димитър е станала по телефона, а свидетел на случилото се става съпругата на потърпевшия.

Малко по-рано днес защитникът на Капланов – адв. Емил Велинов, заяви че няма обосновано предположение за извършено престъпление. По негови думи срещу Каплата тече масиран натиск той да бъде задържан. „Заплахата, която е отправена е: „Децата ти ще останат сираци. Това изречение обаче се съдържа в личен разговор, като инициатор на разговора не е моят клиент“, коментира още Велинов. В пледоариите си пред съдията по делото Иван Димитров, адв. Велинов каза, че не са важни предположенията, а доказателствата. Защитникът посочи още, че Капланов е оказал пълно съдействие на полицията, като той е показал всичките си жилища и е представил всичко необходимо на разследващите. „Явил се е на всяко повикване, показал е всички сгради. Бившата му съпруга е задържана 5 пъти, тя също оказва пълно съдействие. Аз малко неща знам, вие като журналисти знаете повече“, бяха думите на адв. Емил Велинов пред журналист на ИНФОМРЕЖА.

Капланов не е бил шеф на охраната на Братя Галеви, той е назначен на трудов договор към друга фирма, заяви още защитникът на Капланов и допълни, че прокуратурата като твърди нещо, да го докаже с доказателства. „Срещу Капланов има възобновено още едно дело, което е прекратено през 2013 г. за лека телесна повреда. Капланов не е заплашвал е потърпевшият, говорили са си в най-общ порядък. Има разпечатки от социална мрежа, там никъде не съществува това изречение. Аз казвам само това, което виждам като факти“, категоричен е адв. Велинов.

По време на съдебното заседание в Дупница, Капланов беше видимо спокоен и в добро здраве. Въпреки това обаче по време на делото пристигна неговият зъболекар, който се опита да измъкне Каплата от ареста с мотива, че страда от парадонтоза. В крайна сметка решението на съдия Иван Димитров е на Васил Капланов да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Срещу дупничанина тече още едно дело, което е за държане на голям брой боеприпаси. По него на Капланов беше наложен домашен арест, но прокуратурата обжалва решението.

Ако вината на Каплата бъде доказана в съда го грозят до 6 години „лишаване от свобода“ за закана за убийство.

Последното определението на РС – Дупница, подлежи на жалба или протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил. При подадена жалба, делото ще се гледа на 14.09.2020 г. в Окръжен съд.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK