Васил Донев един от убитите край Разлог

снимка: infomreja.bg, архив

Единият от двамата убити край Разлог е известният лихвар от Банско - Васил Донев, съобщиха източници на ИНФОМРЕЖА. На този етап информацията все още не е официално потвърдена от полицията.

Инцидентът е станал към 8 часа тази сутрин при черния мост на изхода на село Баня в посока Разлог. В джип са намерени двама простреляни мъже, единият от които е 41-годишният Васил Донев. В близост до местопроизшествието се намират краварниците, стопанисвани от Донев в село Баня.

При престрелката е ранена тежко жена, която е настанена в болницата в Разлог.

"Жената е в критично състояние, в момента се оперира. С най-малко 8 огнестрелни рани е, в тялото й има няколко куршума", заяви за ИНФОМРЕЖА управителят на МБАЛ - Разлог д-р Божидар Велев.

Освен жената в колата е имало още един мъж, който е по-леко пострадал.

На местопроизшествието има следствена група от РУП - Разлог.

Васил Донев бе арестуван в къщата му в село Баня на 4 април тази година при акция на ГДБОП и служители на ОД МВР - Благоевград по сигнали за изнудване и лихварство.

Сестрата на Донев - Ася Рупчина, е съветник в Общинския съвет в Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Manfred17:00 - 03.07.2012
Въпрос на време беше тези събития да стартират в града ни . Шепа момченца от Банско в началото на свободията стартираха с рекета над търговците в региона .Години на ред не бяха обезпокоявани от никой. Всеки се правеше ,че не ги забелязва , а те трупаха състояние от рекет , кражби , изнудвания ,лихварство , наркотици , проституция ,пране на пари и препораджиби на имоти . С годините тези момчета станаха нагли. Цане Краваров и Цеко ги взеха под тяхното и с помоща на тези момченца печелиха кметски избори . Всичко в Банско стана тяхно - централните дискотеки / дрогерии / , таксиметровия бизнес , изкопни работи по обекти , таксиметровия бизнес , паяка вдигащ колите пак техен .В схемата се включиха и децата на кмета Цане , който им правеше чадър в прокуратура , полиция и съд . Наглоста на момчетата стана още по голяма . Направиха си и някаква коалиция на т.н. бизнес в Банско. С гласовете на това движение се избираше кмет на града. На балотажа в последните избори Джипсовете и Доневия вече бяха разделени . Джипсовете бяха за Икономовия и Доневия като човек на ВМРО беше пак с Цане Краваровия. Наглоста на Джипсовете със спечелините кметски избори стана много голяма . Взеха се на сериозно ,решиха че те могат да кадруват в тази община и полицията . Вина за това което стана в града ни имат и т.н. служби и отделни служители от тях , които бяха разпънали чадъри над тези момченца . Обществена тайна е кои хора ги пазеха през годините . В един момент ги използваха , настроиха ги едни срещу други и днес виждаме резултата от " общия им труд " . Дано тези служби си свършат перфектно работата , защото по край тези момченца пострада и едно семейство ,което с честен труд е тръгнало да си изкарва препитанието си . За финал нека това убийство да тежи на съвеста , на много хора , които в годините нищо не направиха за да не се стигне до такъв финал за двама млади човека .
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK