Иван Гешев предложи поставянето под карантина на Банско

Снимка: Infomreja.bg

Главният прокурор поиска радикални мерки за борбата с коронавируса

Главният прокурор Иван Гешев поиска радикални мерки за борбата с коронавируса и предложи поставяне под карантина на Банско. Това стана по време на извънредното заседание на Правната комисия в НС.

„Отговорност на държавата е да се вземат твърди, адекватни и навременни мерки, тук, сега и веднага", заяви Гешев.

Според него ситуацията се променя с часове, а процесите, които текат у нас, наподобяват много на процесите в Италия.

„Винаги съм бил привърженик на това, че трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Надявам се да не съм лош пророк, но мисля, че времето ни изтича като пясъчен часовник, дано не е изтекло. Това, което наблюдавам в последните дни, е някаква надежда, че на нас ще ни се размине. Вече съм почти 100% сигурен, че няма да ни се размине, ще повторим сценария на други страни от ЕС”, заяви Гешев.

Според него страната е изправена пред „меко казано” извънредна ситуация.

На заседанието на Правната комисия се обсъжда проектът за Закон за мерките по време на извънредното положение, обявено от Народното събрание на 13 март.

„Този проектозакон вчера може би е бил актуален, към днешна дата не е актуален, а утре ще е безсмислен. В реално време наблюдавам, че ситуацията се променя с часове. Процесите, които текат у нас, наподобяват много на процесите в Италия”, каза Гешев, предава Нова телевизия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK