Извършител на кражби от жилища в четири града е задържан при акция

Снимки: МВР

Задържани са трима малолетни

Акция по противодействие на битовата престъпност е осъществена вчера на територията на село Градец, община Котел. Полицейски служители на РУ-Котел, участък „Градец“ и Специализираните полицейски сили при ОДМВР-Сливен са извършили действия по установяване на лица, обявени за общодържавно издирване; контрол на криминалния контингент; проверки на превозни средства и лица. Операцията е извършена под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. 

От 6 до 16 часа на 5 март са проверени 169 лица и 96 автомобила и превозни средства с животинска тяга. В хода на операцията е извършен арест на 24-годишния А.О. от село Градец, обявен за общодържавно издирване във връзка с извършване на множество домови кражби на територията на градовете Хасково, Димитровград, Несебър и Бургас. Задържани са още двама жители на село Градец за хулигански прояви. Задържани са трима малолетни -две момчета и едно момиче, за извършване на взломна кражба в село Градец. 

При проверки на два части имота са намерени и иззети около 3 килограма ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. По случаите в РУ-Котел са образувани две бързи производства.  

По време на операцията са констатирани 38 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закова за българските лични документи и Наредбата на община Котел. Съставени са 21 акта и 17 глоби по фиш. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK