Горанов: Божков прави опити за внушение и пренасяне на вина върху кабинета

Снимка: МС

Това заяви финансовият министър на брифинг в Министерския съвет

"Опит за внушение, че правителството е увредило нечии интереси, свързани с бизнес отношения. Преди две седмици, още при първата изява на г-н Божков, заявих, че и аз, и мои колеги сме водили разговори за подобряване на бизнес средата. Една от темите е била намаляването на ДДС – нещо, което аз не подкрепям и продължавам да съм с резерви. Опит за внушение е, че един или друг политик се е месил в отношенията с партньорите на Божков в бизнеса му или други договорни партньори от медии. Това е опит за пренасяне на вина към правителството за действия или бездействия от страна на организаторите на хазартни игри". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет в понеделник.

"Позицията на Божков цели дискредитиране на правителството, включително и на премиера. Според мен тя е необоснована. Отношенията между Божков и Домусчиев са си само тяхна тема. Що се отнася до въпросната паметна бележка – точките в нея не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия", допълни финансист номер 1.

„За нас опитите на г-н Божков, който е изпаднал в неприятната ситуация да трябва да дава отчет на държавното обвинение, не са проблем и тема на правителството. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство и ще разберем кой крив, кой прав. Но не си представям, че държавата се занимава с изземване или толериране на определени бизнеси”, категоричен бе Горанов.

Той каза още, че от началото на мандата на кабинета в края на 2014 г. „няма нито едно нормативно изменение, което да облагодетелства или да либерализира” хазартната дейност. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK