Фризьорка от Вълкосел грабна специалната награда в категорията на BES на първите годишни награди You Are The First

Снимки: Личен архив

Фризьорката от сатовчанското село Вълкосел, Феризе Чавдарова, беше една от участничките на Първите годишни награди за фризьори You Are The First. Конкурсът за първите по рода фризьорски призове се организира от Christian of Roma и Inetrcoiffure България.

Той се провежда в рамките на юбилейния Международен фестивал на прическата и красотата в София, който по традиция събира най-добрите в бранша. Това дава възможност за фризьори от цялата страна да покажат лично творчество и завидни умения.

Престижните награди, които бяха определени като първите по рода си фризьорски Оскари, бяха разделени в 10 категории. Като най-големите сред тях включваха обучения в Калифорния и Милано.

Небезизвестната фризьорка от Вълкосел, Феризе Чавдарова, за да участва в конкурса, е изпратила снимка преди и след използването на продукти от бранда, който организира събитието, каквото е и едно от условията на конкурса. След това жури отсява избраните, коментира Феризе, което е и първият етап на селекцията на кандидатите.

Вторият етап на конкурса се проведе на 30 септември, по време на юбилейното издание на Международния фестивал на прическата и красотата Sofia Hair Fashion Show, където финалистите, от които е и Феризе Чавдарова имаха възможността да покажат работите си на живо пред жури за всяка една от категориите.

В състава на всяка от комисиите присъстват бележити представители на бранша, медиите, модната индустрия и шоубизнеса. Третият етап на конкурса You Are The First е самото награждаване, където по време на бляскава церемония на 30 септември в зала EFE на хотел „Маринела” бяха обявени имената на победителите за всяка от категориите.

Феризе Чавдарова взе участие в престижния конкурс, като на живо показа своите умения пред жури, след което в готов вид се представят пред комисии от международно признати стилисти, което има за задача да оцени финалистите.

В категорията на BES една от шестте финалисти беше Феризе Чавдарова - с. Вълкосел, която представи своя модел пред международно жури начело с маестро Саверио Палма. То избра за победител Стефан Пондев, който получи церемониална статуетка и безплатно участие в академията на BES в Милано, а специалната награда - също участие в академията на BES отиде при Феризе Чавдарова.

Гордея се с това си постижение, защото най-вече обичам работата си. Обичам да правя хората красиви и щастливи. Тази  престижна награда ме мотивира  и насърчава още повече да се развивам в професионалната сфера, коментира Феризе Чавдарова. Щастлива съм, че ще имам удоволствието да получа  безплатно обучение в академията на BES в Милано.

 

КОМЕНТАРИ

skribina21:17 - 27.02.2018
който го може, го може, критикари - замълчете
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK